Artículos |
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
"Physicochemical, Functional, and Macromolecular Properties of Waxy Yam Starches Discovered from ¿Mapuey¿ (Dioscorea trifida) Genotypes in the Venezuelan Amazon"
. En: Estados Unidos
Journal of Agricultural and Food Chemistry
ISSN: 0021-8561
ed: American Chemical Society
v.59
fasc.1
p.263
- 273
,2010,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
DOMINIQUE GABRIEL ALAIN DUFOUR,
ALEJANDRO FERNANDEZ QUINTERO,
ALONSO GONZALEZ MEJIA,
"A kinetic approach to textural changes in relation to starch gelatinization of different banana genotypes (Musa sp.) cooked in boiling water."
. En: Estados Unidos
Journal of Food Engineering
ISSN: 0260-8774
ed: Elsevier Bv
v.98
fasc.4
p.471
- 479
,2010,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
DOMINIQUE GABRIEL ALAIN DUFOUR,
ALEJANDRO FERNANDEZ QUINTERO,
ALONSO GONZALEZ MEJIA,
"Differentiation between Cooking Bananas and Dessert Bananas. 2. Thermal and Functional Characterization of Cultivated Colombian Musaceae (Musa sp.)."
. En: Estados Unidos
Journal of Agricultural and Food Chemistry
ISSN: 0021-8561
ed: American Chemical Society
v.57
fasc.17
p.7870
- 7876
,2009,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
"Diversidad del chontaduro (Bactris gasipaes) consumido en Colombia"
. En: Colombia
Revista De La Asociación Colombiana De Ciencia Y Tecnología De Alimentos: ¿Alimentos Hoy¿
ISSN: 2027-2030
ed: Asociacion Colombiana De Ciencia Y Tecnologia De Alimentos Acta
v.18
fasc.18
p.1
- 6
,2009,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
"Differentiation between Cooking Bananas and Dessert Bananas. 1. Morphological and Compositional Characterization of Cultivated Colombian Musaceae (Musa sp.) in Relation to Consumer Preferences"
. En: Estados Unidos
Journal of Agricultural and Food Chemistry
ISSN: 1520-5118
ed: American Chemical Society
v.57
fasc.17
p.7857
- 7869
,2009,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
DOMINIQUE GABRIEL ALAIN DUFOUR,
"Energy and carbon footprints of bioethanol production using banana and cooking banana discard: a case study from Costa Rica and Ecuador"
. En: Colombia
Biomass '&' Bioenergy
ISSN: 0961-9534
ed: Jai-Elsevier Ltd
v.35
fasc.7
p.2640
- 2649
,2011,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
"Lineage-specific evolutionary histories and regulation of major starch metabolism genes during banana ripening"
. En: Francia
Frontiers in Plant Science
ISSN: 1664-462X
ed: Frontiers Media S.A.
v.7
fasc.1778
p.1
- 21
,2016,
DOI: 10.3389/fpls.2016.01778
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
"Digestibilidad Aparente De Una Harina Proveniente De Hojas De Yuca (Manihot esculenta Crantz)"
. En: Chile
Informacion Tecnologica
ISSN: 0718-0764
ed: Vicerroctoria De Investigacion Y Extension Centro De Informacion Tecnologica
v.19
fasc.1
p.11
- 18
,2007,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
"Obtención De Harina A Partir De Hojas De Yuca (Manihot Esculenta Crantz) Para Consumo Humano"
. En: Colombia
(1909-9959) Revista Biotecnología En El Sector Agropecuario Y Agroindustrial
ISSN: 1909-9959
ed: Centro De Publicaciones Universidad Del Cauca
v.4
fasc.N/A
p.33
- 42
,2005,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
"Modelling of heat and water transport to predict gelatinization and in vitro starch digestibility"
. En:
Journal of Food Engineering
ISSN: 0260-8774
ed: Elsevier Bv
v.1
fasc.
p.1
- 8
,2018,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
"Caracterización física, morfológica y evaluación de las curvas de empastamiento de musáceas"
. En:
Acta Agronomica
ISSN: 0044-5959
ed: Ces/ Universidad Nacional De Colombia
v.61
fasc.
p.214
- 229
,2012,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
"Starch gelatinization and digestibility behaviour after heat treatment: comparison between plantain paste and pulp pieces."
. En:
Carbohydrate Polymers
ISSN: 0144-8617
ed: Jai-Elsevier Ltd
v.1
fasc.
p.426
- 435
,2016,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
"Combined effect of fermentation, sun ¿ drying and genotype on breadmaking ability of sour cassava starch"
. En:
Carbohydrate Polymers
ISSN: 1879-1344
ed: Jai-Elsevier Ltd
v.98
fasc.
p.1137
- 1146
,2013,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
"A comparison of energy use, water use and carbon footprint of cassava starch production in Thailand, Vietnam and Colombia."
. En:
Bibliographies Du Cirad
ISSN: 1160-3283
ed:
v.31
fasc.
p.31
- 40
,2015,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
"Digestibility prediction of cooked plantain flour as a function of water content and temperature."
. En:
Carbohydrate Polymers
ISSN: 0144-8617
ed: Jai-Elsevier Ltd
v.118
fasc.
p.257
- 265
,2015,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
"Cottage level cassava starch processing systems in Colombia and Vietnam."
. En:
Food and Bioprocess Technology
ISSN: 1935-5130
ed: Springer Netherlands
v.6
fasc.
p.2213
- 2222
,2013,
DOI:
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
"Energy and carbon footprints of bioethanol production using banana and cooking banana discard: a case study from Costa Rica and Ecuador"
. En: Colombia
Biomass '&' Bioenergy
ISSN: 0961-9534
ed: Jai-Elsevier Ltd
v.35
fasc.7
p.2640
- 2649
,2011,
DOI: 10.1016/j.biombioe.2011.02.051
|
Producción bibliográfica - Artículo - Publicado en revista especializada
|
ANDRES GIRALDO TORO,
DOMINIQUE GABRIEL ALAIN DUFOUR,
"Physicochemical, Functional, and Macromolecular Properties of Waxy Yam Starches Discovered from ¿Mapuey¿ (Dioscorea trifida) Genotypes in the Venezuelan Amazon"
. En: Venezuela
Journal of Agricultural and Food Chemistry
ISSN: 1520-5118
ed: American Chemical Society
v.9
fasc.1
p.263
- 273
,2011,
DOI: 10.1021/jf100418r
|